Gudmundson har snappat upp ungefärsamma skvaller som jag har hört under dagen kring vilka som om några timmar presenteras som ministrar.

Tyvärr befinner jag mig på resande fot i morgon och kommer inte ha möjlighet att kommentera ministrarna eller regeringsförklaringen. Så låt mig i stället spekulera kring något helt annat, nämligen vem som blir nästa sosseledare:

Margot Wallström står högst på allas lista. Men hon har sagt nej och lär göra det även efter diverse övertalningskampanjer. Pär Nuder är en skicklig politiker, men inser att loppet är kört för hans del. Dels är han för impopulär intenrnt, dels kräver rörelsen en kvinna.

Därför bjuder han Mona Sahlin på lunch och gör en Gordon Brown, dvs säger till Sahlin att han stöttar henne som partiledare, mot att han blir hennes högra hand och att hon efter några år lämnar över till honom. Tillsammans blir de oslagbara internt. Om de också vinner väljarnas gunst i nästa val? Det spekulerar jag i när duon är på plats.